Veelgestelde vragen permanente make-up

Wat is er mogelijk met permanente make-up?

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben.

 

De mogelijkheden

  • wenkbrauwen (hairstrokes)
  • eyeliner (infralash, grafic eyeliner)
  • liplijner
  • full-lips
  • schoonheidsstipje
Is permanente make-up pijnlijk?

Over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren, al is het niet geheel gevoelloos. De meesten mensen vinden het een speldenprikkend gevoel. Bovendien kunt u de huid verdoven met EMLA-crème. Dit is een crème die u via de huisarts bij de apotheek kunt halen. Deze crème smeert u uiterlijk een uur voor de behandeling op. Behalve bij een eyeliner. De crème zorgt ervoor dat de ergste irritatie van de behandeling eraf is.

Is permanente make-up veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het “Toestemmingsformulier” moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up wordt met heel dunne naaldjes ingebracht. Met elke naald zijn er veel verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende effecten. 

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Permanente make-up is geschikt voor iedereen die er op elk moment van de dag verzorgd uit wil zien. Het is volledig veilig en dus ook geschikt voor iedereen met een gevoelige en/of allergische huid. Permanente make-up veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen.

Het is makkelijk als u weinig tijd heeft of moeite wilt doen om u op te maken. Daarnaast is het geschikt voor degene die een correctie nodig hebben, bijvoorbeeld als wenkbrauwen en wimpers van nature niet zichtbaar zijn. Ook is het erg mooi bij mensen met smalle lippen, mensen die vage contourlijnen of geen strakke liplijn hebben. Bent u allergisch voor make-up of draagt u een bril? Dan is permanente make-up een ideale oplossing.

Twijfelt u of u vanwege bijvoorbeeld medicijngebruik niet in aanmerking komt, neem dan contact met ons op.

Is permanente make-up vergelijkbaar met tatoeëren?

Het principe van tatoeëren en permanente make-up lijkt erg veel op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht. Echter de apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

 

Bij permanente make-up wordt het pigment minder diep in de huid gezet waardoor het in de loop der jaar vervaagd. Dat is belangrijk omdat de uitstraling die u vandaag wilt, wilt u wellicht niet als u straks ouder bent.

Hoelang duurt een permanente make-up behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1½ uur.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up vervaagd in de loop der jaren en zonder een nabehandeling kunt u ervan uitgaan dat uw permanente make-up tot ongeveer vijf jaar zichtbaar blijft. Uiteraard ligt het aan het soort behandeling en hoe u ermee omgaat. Als u veel in de zon komt zal het pigment eerder oplichten.

Zodra u ziet dat de permanente make-up vervaagd en u weer iedere dag gaat bijtekenen is het mogelijk om een afspraak te maken voor een touch-up. Dit is meestal na 1 tot 2 jaar. Dan heeft u maar 1 behandeling nodig. Maar wanneer u wacht tot het helemaal vervaagd is, zal de behandeling opnieuw gezet moeten worden.

 

Permanente make-up is dus eigenlijk semi-permanent.

 

Hoeveel tijd moet er tussen de eerste en tweede behandeling zitten?

Het beste is om de 2e behandeling na 4 weken te plannen. Uit onderzoek is gebleken dat de huid van binnenuit na drie tot drie en een halve week hersteld is. 

Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?

Ongeveer vier dagen na de behandeling ziet u dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. Omdat uw huid, door de behandeling, beschadigd is zal de opperhuid zich weer vernieuwen en schilfert na drie à vier dagen gedeeltelijk af. Door dit proces verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er nog eventueel correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht.

Wanneer moet ik terug komen voor een touch-up?

Zodra u de behoeft heeft of uw permanente make-up elke dag bij te tekenen is het verstandig om een afspraak te maken voor een Touch-up behandeling. Dit is gemiddeld na een à twee jaar. De kosten hiervoor kunt u op onze site terug vinden.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Het is raadzaam om de dag van te voren geen alcolhol te drinken of een aspirine/ibuprofen te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.

 

  • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje vaseline op de behandelde huid aan te brengen, en daarnaast tijdens het douche en voor lippen tijdens het tandenpoetsen.
  • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen.
  • Vermijd eerste week na de behandeling de zonnebank en ook de natuurlijke zon. Door de warmte heeft de huid meer moeite om te genezen en de kleur kan beïnvloed worden.
  • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.
  • Voor de lippen: smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline,  drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.
Ik heb vaak een koortslip maar wil toch een lipliner, kan dit?

Het herpes simplexviris blijft altijd in het lichaam als u eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra uw weerstand vermindert, wordt het virus actief en zorgt voor een koortslip. Heeft u af en toe een koorslip, dan kunt u in overleg een lipbehandeling ondergaan. Wij raden dan wel aan om van te voren bij de huisarts tabletjes te halen tegen het ontstaan van een koortslip en een week van te voren te gebruiken.
Het is op eigen risico dat er eventueel kans bestaat op pigmentafstoot!

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Deze vraag wordt nogal eens gesteld. Het antwoord is nee! Laat u alstublieft zo veel mogelijk staan. Hoe meer haartjes hoe natuurlijker het resultaat.

Ik onderga binnenkort chemotherapie, wat kan pmu voor mij betekenen?

Permanente make-up kan voorafgaand aan de therapie
uw bestaande wenkbrauwen ondersteunen met een body of schaduwtechniek. In het geval dat uw wenkbrauwen inderdaad gaan uitvallen heeft u op de juiste plaatst een tijdelijke wenkbrauw.

Door het aanbrengen van een poederig lijntje op uw wimper rand heeft u toch kleur rondom de ogen op het moment dat uw wimper-haren uitvallen.

Heeft u uw antwoord niet gevonden hierboven? 
Klik dan hier voor onze contact gegevens en neem contact met ons op,